آدنوزین چیست
آدنوزین یک نوع انتقال دهنده عصبی است که در متابولیسم و مصرف انرژی دخیل می باشد. زمان تمرین در طول روز ، بدن شما آدنوزین تولید می کند. در طول روز بدن انسان آدنوزین زیادی جمع کرده که باعث احساس خستگی می شود. زمانی که از خواب بیدار می شوید ، آدنوزین بدن شما در فرآیند متابولیسم ( سوخت و ساز ) قرار گرفته و احساس خوبی خواهید داشت. آدنوزین به گیرنده های پورینیریک در سلول ها متصل شده ، که پاسخ های فیزیولوژیکی مفیدی ایجاد می کند.
آدنوزین یک ماده شیمیایی طبیعی بوده که در داخل سلول های بدن انسان و همچنین دارو ها و مکمل ها وجود دارد و به منظور مدیریت علائم و بهبود سطح انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت بین ادنین و آدنوزین چیست. آدنوزین یک پورین نوکلئوسید بوده و یک نوع انتقال دهنده عصبی محسوب می شود و متشکل از ادنین و D-ریبوز است. یکی از مهم ترین نقش های آدنوزین کمک به تشکیل ترکیبات دیگر از جمله آدنوزین مونوفسفات ( مولفه ای از DNA و RNA ) ، آدنوزین تری فسفات ( به عنوان منبع سوخت در میان سلول ها عمل می کند ) است.
آدنوزین ابتدا به پایه خود ، ادنین و سپس به آدنوزین مونوفسفات تبدیل می شود. همچنین از طریق تجزیه و متابولیسم آدنوزین تری فسفات ( ATP ) ، که سلول های بدن برای انرژی استفاده می کنند و از طریق بایوسنتز ( تشکیل ترکیبات شیمیایی از طریق عمل آنزیمهای سازوارههای زنده ) که در کبد وجود دارد ، شکل می گیرد. اکنون می دانیم آدنوزین چیست و باید درباره نقش آن در داخل بدن اطلاعاتی به دست آوریم. برخی مزایا و نقش آدنوزین در بدن انسان عبارتند از :
مصرف اکثر مواد غذایی منجر به تولید ATP می گردد. به منظور تامین ATP از طریق مواد غذایی ، باید از موادی استفاده کنید که شامل موارد زیر باشند :
داشتن یک رژیم غذایی متعادل به منظور بالا نگه داشتن سطح انرژی بسیار اهمیت دارد ، زیرا هر ماده غذایی تاثیر خاص خود را بر روی ATP خواهد داشت. به عنوان مثال زمانی که کربوهیدرات می خورید ، گلوکز دریافت کرده که در نتیجه در فرم گلیکوژن به انرژی داخل عضلات تبدیل می شود. گلیکوژن از طریق فرآیند گلیکولیز ( یک سری واکنشهای سلولی که به اکسیژن نیاز ندارند و باعث تبدیل گلوکز و گلیکوژن و غیره به اسید لاکتیک و اسید پیروویک میگردند ) به ATP تبدیل می شود. زمانی که کربوهیدرات در دسترس نباشد ، می توانید از چربی به منظور افزایش تولید ATP استفاده کنید.
علاوه بر این ، اکسیژن برای تولید ATP مورد نیاز است. بدیهی است که ما از طریق تنفس ، به ویژه نفس های عمیق اکسیژن به دست می آوریم.
جهت مشاهده مقالات مرتبط با این مقاله ، به صفحه مکمل بدنسازی و جهت مشاهده سایر مقالات به صفحه کیمیا بلاگ مراجعه نمایید.