خواص ال کارنیتین
خواص ال کارنیتین
آمینو اسیدها برای سلامتی بدن انسان بسیار ضروری هستند. آمینو اسیدها بلوک های ساختاری پروتئین بوده که پوست ، مو ، و عضلات ما را تشکیل می دهند و عملکردهای مختلفی در بدن انسان دارند. زمانی که راجب آمینو اسیدها صحبت می کنیم ، قطعا مکمل ال کارنیتین به ذهن ما می رسد.
گرچه ال کارنیتین در بسیاری از مواد غذایی همچون گوشت ، مرغ و ماهی یافت می شود ، اما بسیاری از ما ال کارنیتین کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنیم. در این مقاله سعی کرده ایم برای شما توضیح دهیم ال کارنیتین چیست و خوال ال کارنیتین را برایتان شرح دهیم.
ال کارنیتین یک آمینو اسید است که با انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری ، جایی که به تبدیل سوخت می شود ، منجر به بهبود انرژی می گردد. از این رو بسیاری از ورزشکاران از ال کارنیتین به عنوان یک مکمل چربی سوز استفاده می کنند. کارنیتین معمولا در دو شکل وجود دارد : ال-کارنیتین و D-کارنیتین. ال کارنیتین یک فرم فعال است که در تولید و متابولیسم انرژی نقش مهمی دارد. گرچه ال کارنیتین در داخل بدن تولید می شود ، اما می توانید آن را از طریق مواد غذایی و یا مکمل ها نیز دریافت کنید.
از آنجایی که ال کارنیتین نقش مهمی در تولید انرژی دارد ، بسیاری از ورزشکاران از آن به عنوان افزایش استقامت و بهبود عملکرد خود در حین تمرینات نیز استفاده می کنند. تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات و انسان ها تاثیر این آمینو اسید بر افزایش استقامت را تایید می کند.
یکی دیگر از خواص ال کارنیتین ، تاثیر آن در بهبود روند کاهش وزن است. زمانی که ال کارنیتین را در کنار رژیم غذایی و تمرینات خود استفاده کنید ، موثر ترین راه برای کاهش وزن خواهد شد.
علاوه بر افزایش استقامت و کاهش وزن ، این آمینو اسید مکملی مفید برای ورزشکارانی است که به دنبال جلوگیری از آسیب های عضلانی هستند. آزمایشی انجام شده در سال 2014 بر روی 21 ورزشکار نشان می دهد که ، گروهی که ال کارنیتین دریافت کردند آسیب های عضلانی کمتری در مقایسه با گروه دیگر ( گروهی که ال کارنیتین مصرف نکردند ) داشته اند. راه های دیگر کمک به بهبود عضلات عبارتند از خوردن غذاهای ضد التهابی ، مصرف میوه و سبزیجات و گرفتن رژیم غذایی با پروتئین کافی است.
علاوه بر بهبود کاهش وزن ، یکی دیگر از خواص ال کارنیتین افزایش چربی سوزی است. در یک تحقیق انجام شده مشخص گردید ، تجزیه چربی به طور قابل توجهی در ورزشکارانی که ال کارنیتین دریافت کرده اند ، بیشتر بوده است. از این رو ال کارنیتین به روند چربی سوزی و استفاده از انرژی کمک شایانی می کند. سایر غذاهای چربی سوز عبارتند از سرکه سیب ، فلفل هندی و دانه های چیا.
ال کارنیتین نه تنها برای بدن شما مناسب است ، بلکه برای مغز نیز مفید خواهد بود. در واقع ، تحقیقات انجام شده نشان می دهد ال کارنیتین بر عملکرد مغز و روند شناختی تاثیر مثبتی دارد. در تحقیقی که بر روی بزرگسالان انجام شد ، مشخص شد مصرف ال کارنیتین نه تنها منجر به کاهش توده های چربی و افزایش حجم عضلات می شود ، بلکه منجر به کاهش خستگی و بهبود عملکرد شناختی می گردد. آووکادو ، چغندر ، زغال اخته و کلم بروکلی از جمله مواد غذایی هستند که به بهبود عملکرد مغز کمک شایانی می کنند.
یکی از مهم ترین خواص ال کارنیتین ، تنظیم میزان فند خون است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد مصرف ال کارنیتین منجر به تنظیم طبیعی سطح قند خون و مقابله در برابر مقاومت به انسولین می گردد. انسولین هورمون مسئول برای انتقال قند از جریان خون به داخل سلول ها ، جایی که به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گیرند ، محسوب می شود. مصرف بیش از حد انسولین منجر به مقاومت در برابر انسولین ، کاهش تاثیرات آن و در نتیجه افزایش قند خون می گردد.
کنترل مصرف کربوهیدرات از جمله فیبر و پروتئین موجود در مواد غذایی و استفاده از داروهای کنترل استرس ، به حفظ طبیعی سطح قند خون شما کمک شایانی می کند.
محصولات حیوانی بهترین منابع غذایی ال کارنیتین محسوب می شوند. لیست زیر بهترین منابع غذایی ال کارنیتین است :
به منظور افزایش اثربخشی ، ال کارنیتین را به همراه مواد غذایی مصرف کنید. دوز استاندارد مصرف ال کارنیتین 500 الی 2000 میلی گرم در روز می باشد. مقدار دوز مصرفی با توجه به نوع ال کارنیتین متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال ، از استیل ال-کارنیتین می توانید روزانه 2500 میلی گرم استفاده کنید ، در حالی که مقدار پیشنهاد شده برای ال کارنیتین ال تارترات روزانه 4000 میلی گرم می باشد.
جهت مشاهده مقالات مرتبط با این مقاله ، به صفحه مکمل بدنسازی و جهت مشاهده سایر مقالات به صفحه کیمیا بلاگ مراجعه نمایید.