گلوتامین در بدنسازی
گلوتامین در بدنسازی
گلوتامین یکی از محبوب ترین مکمل ها در میان ورزشکاران می باشد. در این مقاله در مورد گلوتامین در بدنسازی ،خواص آن و زمان مصرف این مکمل به طور کامل برای شما شرح می دهیم تا بتوانید از مزایای آن بهره مند شوید. پس با کیمیا مکمل همراه باشید!
گلوتامین یک آمینو اسید غیر ضروری بوده که بلوک ساختاری پروتئین به حساب می آید. این ماده به مقدار زیاد در جریان خون یافت می شود و به تولید نیتروژن کمک شایانی می کند که حدود 61% از منبع آمینو اسید واقع در درون سلول را تشکیل داده { فراوان ترین آمینو اسید در بافت ماهیچه ها } و می توان آن را به راحتی توسط بافت های مختلفی از جمله ماهیچه های اسکلتی ، کبد و بافت چربی سنتز کرد.
ساختار منحصر به فرد این ماده ، حاوی دو زنجیره جانبی ازت ، از 19% نیتروژن تشکیل شده است و آن را تبدیل به عامل اصلی حمل و نقل نیتروژن به سلول های ماهیچه ای می سازد. سطح داخلی این اسید آمینه به عوامل مختلفی بستگی دارد. بارداری و شیردهی و همچنین انجام تمرینات فیزیکی شدید ، انواع بیماری ها ، گرسنگی و روزه داری ، رشد سریع و سایر شرایط استرس زای فیزیولوژیکی به طور قابل توجهی ذخایر گلوتامین بدن را کاهش می دهند. این جایی است که نیاز به مصرف مکمل گلوتامین خواهید داشت!
زمانی که ورزش می کنید ، بدن نیاز به انرژی برای انجام تمرینات سنگین دارد. زمانی که در حین تمرین انرژی مصرف می کنیم ، گلوتامین موجود در بدنمان را برای کمک به ایجاد عضله و ریکاوری استفاده می نماییم. با این حال برخی گلوتامین مورد نیاز را تنها از طریق رژیم غذایی تامین می کنند و حتی وزنه برداران به مقدار کافی ( مورد نیاز بدنشان ) گلوتامین دریافت نکرده و قادر به بهبود عملکرد خود نیستند.
مطالعات زیادی نشان می دهند که مصرف گلوتامین در بدنسازی به همراه پروتئین بعد از اتمام تمرین ، مانع استفاده بدن از عضلات به عنوان انرژی می گردد. با مصرف این مکمل در حین و یا پس از اتمام تمرین ، از تجزیه بافت های عضلات و استفاده از آن ها به عنوان منبع انرژی جلوگیری کرده و همچنین به شما کمک می کند تا حجم عضلات خود را حفظ کنید.
همچنین تولید هورمون HGH و یا هورمون رشد در بدن نیز افزایش می یابد. این یک مزیت بزرگ است ، زیرا سطح بالای HGH منجر به افزایش بافت های عضلات ، کاهش چربی بدن و افزایش فعالیت متابولیک در داخل بدن می شود. زمانی که این اتفاق می افتد ، سطح انسولین کاهش یافته که به معنی مصرف کمتر قند است. این بهترین مزیت برای افراد دیابتی است ، زیرا بالا نگه داشتن سطح قند در جریان خون برای عملکرد روزانه حائز اهمیت است. توصیه می کنیم روزانه 2 الی 6 گرم گلوتامین تا 20 دقیقه بعد از اتمام تمرین میل کرده تا به بازسازی عضلات کمک کنید.
حتما مطالعه کنید : مهم ترین مکمل های ورزشی مورد نیاز بدن
گلوتامین آمینو اسیدی است که با سنتز پروتئین عضلات ارتباط دارد. مصرف بیش از حد گلوتامین باعث ایجاد حالت آنابولیک می شود که از زوال عضلات جلوگیری می کند. در مقابل ، کمبود این اسید آمینه باعث ایجاد کاتابولیسم می شود. از مزایای مصرف مکمل گلوتامین در بدنسازی می توان به کاهش میزان اکسیداسیون لوسین و افزایش رسوب آن اشاره کرد. این موضوع تاثیر مثبتی بر اثرگذاری لوسین در سلول های عضلانی اسکلتی دارد. از این رو توصیه می شود مکمل گلوتامین را به همراه BCAA میل کنید.
دانشمندان و متخصصان تاثیر مصرف مکمل گلوتامین را بر افزایش رشد عضلات ، عملکرد بدنی و قدرت بررسی کرده اند. آن ها بدین استدلال دست یافتند که این ماده بلوک ساختاری بافت عضلات است و در رشد و ترمیم بافت عضلات پس از اتمام تمرینات ورزشی موثر است. برخی محققان معتقدند :
جهت افزایش حجم توده های عضلانی و بهبود عملکرد در حین انجام تمرینات ورزشی ، مکمل گلوتامین را به همراه مکمل های آمینو اسید زنجیره ای ( BCAA ) و پروتئین وی مصرف کنید.
می توانید بیشتر از این مقدار نیز مصرف کنید و هرگز نگران نباشید. زیرا اگر به مقدار زیادی گلوتامین مصرف کنید بدن از آن استفاده کرده و مقدار اضافی را دفع می کند. بسیاری از افراد می توانند از خواص گلوتامین در بدنسازی بهره مند شوند ، اما مصرف این مکمل بیشتر برای بدنسازان و ورزشکاران توصیه می شود.
این ماده – همانند سایر آمینو اسیدهای آلفا – در تنظیم سنتز پروتئین و تجزیه آن ها موثر است. این مکمل به طور قابل توجهی متابولیسم BCAA ، عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن ، تشکیل گلوکز ، انتقال آب و سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می دهد. کلیه های شما یک مصرف کننده اصلی این ماده است که در آن آمونیاک جدا شده از این ماده برای حفظ تعادل اسید – پایه بدن شما کار می کند. هر جایی که آمونیاک وجود داشته باشد ، این ماده نیز است! با افزایش متابولیک اسیدوسیز – در پاسخ به تمرینات فیزیکی شدید و یا رژیم های غذایی غنی از پروتئین – جذب این ماده برای کلیه ها افزایش می یابد.
سیستم ایمنی بدن در مواقع استرس ، همچون در حین انجام تمرینات فیزیکی شدید و یا طولانی مدت مانند تمرینات استقامتی در مسافت های طولانی ( مارتن ، ورزش های سه گانه ) ، از گلوتامین استفاده می کند. تحقیقات انجام شده بر روی تاثیر مصرف مکمل گلوتامین در بدنسازی نشان می دهد :
التهابات گذرا ، استرس های اکسیداتیو و ایجاد وقفه در عملکرد سیستم ایمنی بدن در ورزشکاران استقامتی به کمبود گلوتامین در داخل بدن و سایر مواد مغذی همچون پلی فنول ها مرتبط است.
اگر سخت تمرین می کنید و رژیم غذایی شما فاقد مواد مغذی به اندازه کافی است ، در این صورت مصرف مکمل گلوتامین برای شما بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این مکمل ها به صورت ژل و قرص و پودر موجود بوده و در بسیاری از پودرهای پروتئین نیز به مقدار کافی وجود دارد.
با وجود عملکردهای مختلف این مکمل ، شواهد کمی نشان می دهد که آن به طور مستقیم منجر به افزایش حجم توده های عضلانی ، کاهش چربی بدن و یا افزایش عضلات در افراد سالم می شود. با این حال با توجه به تاثیر تمرینات فیزیکی شدید بر بدن ورزشکاران ، توصیه می شود سطح این ماده در بدنشان را با مصرف انواع مکمل های مناسب افزایش دهند.
در صورت کم آبی ناشی از انجام تمرینات فیزیکی شدید ، مصرف این مکمل منجر به بهبود عملکرد در حین تمرینات و جریان آب در داخل بدن می گردد. همچنین سطح هورمون رشد بالا رفته و مسیر سیگنالینگ mTOR را فعال می کند ( عاملی در رشد عضلات ).
در این بخش قصد داریم شما را با خواص گلوتامین در بدنسازی آشنا کنیم :
باید روزانه 5 گرم و یا اندکی بیشتر گلوتامین مصرف کنید. توصیه می شود بیماران مبتلا به HIV روزانه 8 الی 40 گرم گلوتامین دریافت کنند. بهترین میزان مصرف جهت دستیابی به نتیجه مطلوب برای ورزشکاران 2 الی 5 گرم دو الی سه بار در طول روز می باشد. اگر سطح فعالیت شما بالا و شدید است ، دو بار در روز به میزان 10 گرم مکمل گلوتامین مصرف کنید.
بهتر است قبل از شروع و یا بعد از اتمام تمرینات ورزشی و عصرها و قبل از خواب مکمل گلوتامین مصرف کنید. بهتر است این مکمل را به همراه وعده های غذایی و یا با پودرهای پروتئینی میل کنید. فراموش نکنید که حتی در روزهای استراحت باید این مکمل را مصرف کنید ، زیرا تنها در این صورت تاثیر به سزایی در متابولیسم ( سوخت و ساز بدن ) و بازسازی عضلات خواهد داشت. در حین مصرف گلوتامین بهتر است ویتامین B نیز میل کنید ، زیرا تولید آن را در داخل بدن انسان تنظیم می کند.
مطالب پیشنهادی :
جهت مشاهده مقالات مرتبط با این مقاله ، به صفحه مکمل بدنسازی و جهت مشاهده سایر مقالات به صفحه کیمیا بلاگ مراجعه نمایید.